A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Patienteninformatie

Informatie over gezondheid en ziekte vindt u door te klikken op ‘Thuisarts‘. Thuisarts.nl is samengesteld door huisartsen en geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte bij vragen en klachten thuis en voor, tijdens en na uw bezoek aan de huisarts.

 

Zorgprogramma’s

De beste zorg: persoonlijk en doeltreffend

De kracht van onze zorgprogramma’s is het gemeenschappelijke doel van de betrokken behandelaars: zorgverbetering. Elke zorgprofessional streeft naar de best mogelijke zorg voor zijn patiënt. Met ruime aandacht voor de mens áchter de patiënt en doeltreffende behandelplannen en leefstijlprogramma’s. Onze zorgprogramma’s voldoen aan de landelijke zorgstandaarden NHG.

Patiënt en zorgverleners werken samen

De patiënt is de coproducent van zijn eigen persoonlijke zorgprogramma. Bij de uitvoering van het zorgplan stemmen eerstelijns zorgverleners de zorg, behandeling en begeleiding van de patiënt met elkaar af. Zij hebben toegang tot het elektronisch dossier van de patiënt en voeren regelmatig overleg met elkaar. Als één zorgteam verlenen zij de patiënt optimale zorg.

Samenstelling behandelteams

Afhankelijk van het type chronische aandoening, wordt het behandelend team samengesteld uit o.a.: huisartsen, praktijkondersteuners, diabetes- of longverpleegkundigen, apothekers, diëtisten, psychologen, podotherapeuten, fysiotherapeuten, pedicures, oogartsen, verslavingsconsulenten, internisten, cardiologen, diagnostische centra en mantel- en of thuiszorgers.

Informatie over de zorgprogramma’s Astma. Diabetes Mellitus (DM), COPD, Complexe Ouderen Zorg (COZ), psychosociale zorg en stoppen met roken (SMR) vindt u door op de naam van het zorgprogramma te klikken.

Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor het lichaam. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot botontkalking (osteoporose), een verminderde weerstand en zwakkere spieren.
Vitamine D komt van nature in een beperkt aantal voedingsmiddelen voor. Ook kan de mens onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aanmaken. Echter, naarmate mensen ouder worden, is de huid minder goed in staat om vitamine D aan te maken.
De gezondheidsraad adviseert alle personen van 70 jaar en ouder om dagelijks een vitamine D supplement in te nemen.

Telefonisch contact

Als u ouder bent dan 50 jaar (vrouwen) of 70 jaar (mannen) dan komt u in aanmerking voor vitamine D. De apotheker heeft in samenwerking met uw huisarts besproken wie er van onze patienten extra vitamine D nodig heeft. Als u in de groep patienten valt die extra vitamine D nodig heeft, dan wordt u een dezer weken gebeld door de centrumassistente. Zij vraagt of u inderdaad prijs stelt op extra vitamine D en als dat zo is, dan zorgt zij ervoor dat u het juiste supplement vitamine D op recept krijgt. Welk type supplement vitamine D u nodig heeft, hangt af van de hoeveelheid zuivelproducten wat u dagelijks tot u neemt.
Uw huisarts controleert of u het juiste vitamine D supplement voorgeschreven krijgt.

Vergoeding vitamine D

Voor de op recept verkrijgbare vitamine D supplementen, is geen bijbetaling in de apotheek nodig. Zoals bij alle voorgeschreven geneesmiddelen, gaan de vitamine D supplementen wel van uw eigen risico af.
Mocht u al de vrij verkrijgbare lagere dosering vitamine D tabletten innemen, dan kunt u deze omzetten naar een vitamine D supplement wat alleen op recept verkrijgbaar is.