A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

 • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

 • Hechtingen verwijderen
 • Wrattenspreekuur
 • Bloeddruk meten
 • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
 • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

 • Oorpijn klachten
 • Keelpijn klachten
 • Huidproblemen
 • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Praktijkregels

Afspraken

Er is alleen spreekuur volgens afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen Voor het maken van afspraken zijn de centrumassistenten telefonisch bereikbaar tussen 08.00 -17.00 uur. De centrumassistente zal u enkele vragen stellen naar de reden voor uw komst, zodat zij u op het juiste spreekuur kan inplannen en de urgentie kan inschatten.  

Afspraak afzeggen

Bij verhindering dient u altijd uw afspraak met de huisarts 24 uur van te voren af te zeggen. Anders zijn wij genoodzaakt een consult in rekening te brengen. Dit wordt in principe niet door uw zorgverzekeraar vergoed.  

Consult huisarts

Per consult wordt één probleem behandeld. Heeft u meerdere klachten, overleg dit dan met de centrumassistente wanneer u een afspraak maakt. Zij zal meer tijd voor u reserveren en kan worden voorkomen dat u een andere keer terug moet komen. Probeer uw klacht zo helder mogelijk te formuleren.  

Centrumassistentes

De centrumassistentes in het gezondheidscentrum zijn opgeleid om een groot aantal medisch-technische handelingen te verrichten, zoals oren uitspuiten, urine onderzoek, bloeddruk metingen, suiker prikken, hechtingen verwijderen, wondverzorging en uitstrijkjes maken. Zij voeren deze handelingen zelfstandig uit. Daarnaast vervullen de centrumassistentes een zeer belangrijke rol bij de planning van de verschillende spreekuren die er in het gezondheidscentrum zijn. Daarom zullen zij u verschillende vragen stellen over uw klacht (triage) om de urgentie in te kunnen schatten en u op het juiste spreekuur te kunnen inplannen.  

Herhaalrecepten

U kunt op meerdere manieren uw herhaalmedicatie aanvragen:

 • U kunt uw herhaalmedicatie per mail aanvragen. Zie onder het kopje apotheek, de rubriek herhaalmedicatie.
 • Op een speciaal telefoonnummer kunt u uw herhaalrecepten voor chronische medicatie aanvragen: 078-625 66 69
 • U kunt ook uw lege doosje of etiket in een daarvoor bestemde brievenbus in de wachtkamer achterlaten.
 • Wacht alstublieft niet tot het laatste moment met het herhalen van chronische medicatie!

Twee werkdagen na aanvraag zijn de medicijnen op te halen bij uw apotheek.  

Visites

Zolang het mogelijk is ontvangen wij u bij voorkeur op de praktijk. Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om u optimaal te onderzoeken en te behandelen. Als u niet in staat bent naar de praktijk te komen kunt u een visite aanvragen door contact op te nemen met ons gezondheidscentrum voor 11.00 uur. Na 11.00 uur is het niet meer mogelijk om een visite voor dezelfde dag aan te vragen.  

Telefonisch spreekuur

U kunt de huisarts zelf telefonisch spreken. Maak een afspraak met de centrum assistente voor een tijdstip waarop de huisarts u terug belt.