A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Babymassage

babymassage5

Menig wenkbrauw wordt gefronst als we lezen of horen over het fenomeen babymassage. Massage is iets wat we associëren met stijve spieren of een blessure die op het sportveld verholpen wordt. Steeds meer wordt echter, ook in wetenschappelijk onderzoek, het effect van de aanraking tussen een ouder en kind duidelijk. Iets wat in andere culturen al veel langer toegepast wordt en bekend is, is ook hier in opkomst. In een wereld van hoge verwachtingen van onszelf en wellicht (onbewust) ook wel van ons kind kan een moment van ontspanning samen met je kind creëren een bijzonder prettige ervaring zijn. Het masseren van je kind is een fijne manier om in contact te zijn en komen met je kind en om de natuurlijke band tussen jezelf en je kind te versterken.

Wat leer ik tijdens de cursus?

Tijdens een cursus baby massage leer je technieken om je kind zijn/haar voeten, benen, armen, buik, rug, gezicht en hoofd te masseren. Tevens krijg je advies ten aanzien van de omstandigheden waarin je de massage het plaats kan laten plaatsvinden en hoe je het non-verbale gedrag van je kind goed kunt lezen. Veel ouders ervaren dat hun kind door de babymassage beter slaapt, rustiger is en minder huilt. Tevens toont onderzoek aan dat kinderen die gemasseerd worden sneller alert zijn/in contact komen, beter groeien, beter slapen, zich lichamelijk beter ontwikkelen en minder onrust laten zien.

Voor wie?

De cursus babymassage is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 4 weken – 6/7 maanden.

Wanneer is de cursus?

In januari 2015 is in het gezondheidscentrum de Volgerlanden de eerste cursus babymassage onder begeleiding van een gediplomeerde kinderfysiotherapeut van start gegaan. De cursus zal bestaan uit 4 contactmomenten waarbij bovenstaande informatie aan bod zal komen. De groep bestaat uit maximaal vijf kinderen met 1 ouder. De cursus wordt gegeven op wisselende dagen, afhankelijk van de voorkeur van de cursisten. Informeer naar de eerstvolgende start-datum.  De kosten voor de reguliere cursus bedragen 80 euro, inclusief lesmateriaal. Indien de babymassage onderdeel is van een kinderfysiotherapeutische behandeling is er een aangepaste vergoeding.

Hoe meld ik me aan?

Wilt u zich aanmelden of heeft u een vraag? Bel of mail ons vooral! Telefoon: 078-625 66 40 (Vraag naar Elize of Marlies) Mail: fysiotherapiegcv@zonboog.nl o.v.v. Babymassage