A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Joint Position Sense Error

Er is recent wetenschappelijk onderzoek gedaan hoe klachten aan de nek/schouder het beste kunnen worden gediagnosticeerd, hoe bepaald kan worden wat de oorzaak van de klachten is. Van hieruit kan de therapie dan heel gericht worden gestart. 

 

Het gezondheidscentrum de Volgerlanden is bezig met het inbrengen van ‘Joint Position Sense Error’. Vertaald naar het Nederlands is dit de controle vanuit de nek gewrichten en musculatuur rondom tijdens bewegen. Door middel van een laserpen en een doelwit op de muur zal er met behulp van een aantal gestandaardiseerde testen gemeten worden hoe groot de ‘afwijking’ is tijdens bewegen.

 

Om het duidelijk te maken hieronder een voorbeeld.

 

– Je mag 3 keer je hoofd vanuit neutrale stand met je ogen dicht naar links draaien en vervolgens weer terug in de neutrale positie. Dan zal de ‘afwijking’ helder worden ten aanzien van de laser die of erg afwijkt vanaf het start punt of bijna gelijk is aan het start punt.

 

Aan de hand van de algemene screening, anamnese en lichamelijk onderzoek kan Joint Position Sense Error heel nauwkeurig in kaart brengen waar de controle/sturing vanuit de nek ‘mis’ gaat. Aan de hand hiervan worden therapie doelstellingen opgesteld om deze controle / sturing te verbeteren en wordt na loop van tijd na gemeten om te kijken of hierin vooruitgang is geboekt.

 

Momenteel is gezondheidscentrum de Volgerlanden nog bezig met het optimaliseren van het protocol. Meer nieuws volgt snel!

  Print artikel Naar boven