A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Stoppen met Foppen

Blog geschreven door een blije moeder van een voormalig speenzuigertje. Met dank aan Marion van de Werd, logopedist bij Logopediepraktijk Stevenshof te Leiden.

Stoppen met foppen

Toen mijn zoontje drie jaar werd, liep hij nog steeds met een fopspeen rond. “Wordt het niet eens tijd om daarmee te stoppen?” peilde de logopediste voorzichtig. Ik was er heilig van overtuigd dat het leven zonder fopspeen één grote hysterische driftbui zou worden en besteedde er niet zoveel aandacht aan. Ik vond eigenlijk dat mijn snel overprikkelde peuter zijn speen nog nodig had om ergens een stukje rust te vinden. Toen het een terugkerend gespreksonderwerp werd bij logopedie besprak ik het toch maar eens met een vriendin die me onmiddellijk het boek ‘Stoppen met foppen’ aanraadde. “Het is magisch!” waren haar letterlijke woorden. Ik heb het boek online besteld en we zijn er de volgende dag direct mee aan de slag gegaan. Met succes! Het leek mij dan ook leuk om mijn ervaring met dit boek hier met andere ouders te kunnen delen.

 

Het ‘Stoppen met foppen boek’ is een kant en klare methode om je kind in 15 dagen helemaal te laten stoppen met foppen. De methode is ontwikkeld door logopedisten en uitgegeven door Difrax, dé fopspenengigant. Hoewel ik van tevoren niet kon geloven dat dit ook voor mijn kind zou gaan werken, besloot ik het een eerlijke kans te geven. In het boek staan Soesoe de fopspeenfee en de fopmuis centraal en het idee is dat je elke dag een verhaaltje leest en het bijbehorende spelletje doet met je kind. Om het extra leuk en inzichtelijk te maken voor de kleine sabbelaar, zit er een beloningskalender met stickers bij. Deze mogen worden geplakt wanneer het spelletje is gedaan.

 

Het boek gaat over Kaat, een meisje van drie jaar dat helemaal verslingerd is aan haar gigantische verzameling fopspenen. Kaat heeft een vriendje, Ko, en Ko heeft geen fopspeen meer. Ko heeft een fopmuis om mee te slapen en dat wil Kaat natuurlijk ook. In het boek werk je samen door middel van de verhaaltjes en opdrachten langzaam naar het afscheid van de fopspeen toe. Het is namelijk de bedoeling dat je de (laatste) fopspeen op dag 15, net als Kaat, ook daadwerkelijk opstuurt naar Soesoe en je krijgt dan als beloning een echte fopmuis én een oorkonde toegestuurd.

 

Hoewel ik in het begin twijfelde of de fopmuis wel voldoende motivatie was om de fopspeen ook echt op de post te doen, werd mijn zoontje naarmate we verder kwamen in het boek steeds enthousiaster. De opdrachten waren niet alleen voor mijn zoontje, maar ook voor mij erg leuk om te doen. In de opdrachten wordt op een speelse manier duidelijk gemaakt dat spenen eigenlijk voor baby’s zijn, dat je met een fopspeen niet goed kunt praten en dat een fopspeen niet goed is voor het gebit.

 

Het boek begint met simpele opdrachtjes. Zo start je op dag 1 met het zoeken van alle fopspeentjes van Kaat op een zoekplaat en op dag 2 plak je fopspeentjes op kinderen die getroost moeten worden. Wat verderop in het boek kom je bij wat meer ‘pittige’ opdrachtjes. Zo maak je op dag 5 met een bouwplaat een spenenbed waar de speentjes overdag in moeten slapen en op dag 10 ga je zelfs knutselen met een fopspeen. Wij maakten een fopspeenvarken dat nog steeds een ereplaatsje heeft aan de muur in de slaapkamer van mijn zoontje. Op dag 12 vouwden we een bootje waarmee we letterlijk een van z’n spenen lieten varen. Zogenaamd naar Amerika, net zoals in het verhaal. Het boek zorgt er echt voor dat het afscheid nemen van de speen leuk wordt en het biedt houvast voor ouders.

 

Op dag 14 was het moment aangebroken dat hij voor het eerst ging slapen zonder fopspeen. Ik verwachtte een huilbui, maar hij was zo enthousiast over de envelop die we voor Soesoe hadden versierd, dat hij moeiteloos accepteerde dat hij zijn speen die avond niet kreeg. En de volgende ochtend was hij trots: “Ik ben een grote jongen. Ik heb geen speen meer nodig!” Die dag liepen we in een vrolijke optocht, net als Kaat, naar de brievenbus. “De speen is voor Soesoe!” riep hij vrolijk. Hij heeft na het opsturen misschien nog drie keer naar zijn speen gevraagd, maar dat was meer omdat hij het even vergeten was. Het grote drama dat ik had verwacht bleef uit.

 

De volgende dag was hij supertrots toen hij per post zijn eigen fopmuis kreeg (wij hadden het formulier op dag 1 opgestuurd, zodat we de muis op tijd in huis hadden) en hij vertelt het nog steeds aan iedereen die hij tegenkomt. Hij is tegen mijn verwachting in onafscheidelijk met zijn fopmuis en ik ben supertrots en blij dat het ons is gelukt. Wat mij betreft is dit boek dus een dikke aanrader.

 

Het ‘Stoppen met foppen boek’ kun je hier bestellen voor € 16,50. Je kunt het boek ook online bekijken, op de site van Difrax:

 

  Print artikel Naar boven