A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

De Pengreep

 

De eerste rapportbesprekingen zijn weer geweest op school en zeker in de lagere groepen gaat het dan nog wel eens over de fijne motoriek en onrijpe pengrepen, maar wat is nu een goede pengreep en hoe leer je die aan?

pengreep

In de fase naar de rijpe pengreep toe zijn er twee tussengrepen, de onrijpe pengreep en de overgangsgreep.

 

Onrijpe pengreep: Het kind houdt het potlood vast in de palm van zijn of haar hand. De bewegingen van het potlood komen bij de onrijpe greep nog vanuit de pols, arm en romp. Bij deze greep zien we geen duim- en vingerbewegingen.

 

Overgangsgrepen: Deze grepen worden vaak gezien als tussenstap naar een rijpe greep. De kinderen houden het potlood met duim- en vingerbeweging vast, maar bewegingen komen nog vanuit de pols en ellenboog.

 

Rijpe pengreep: Deze greep ontwikkelt zich over het algemeen tussen de vier en zes jaar. Het potlood beweegt bij de rijpe greep vanuit de duim en vinger. De dynamische driepuntsgreep is de meest toegepaste en aangeleerde rijpe greep.

 

Ezelsbruggetje hierbij is het verhaal van het potlood dat eigenlijk een auto is die goed moet kunnen sturen om mooi te schrijven:

 

Papa is de duim, die zit achter het stuur, mama is de wijsvinger die zit er naast en jij (het kind) zit achterin, de middelvinger, de tassen in de kofferbak, die wordt gesloten door de ringvinger en pink. Dan kan de auto goed en netjes rijden. Als papa bij mama op schoot gaat zitten kan hij niet meer sturen, gaat mama bij papa op schoot dan ziet papa niets meer en kan niet meer sturen, en kom jij naar voren dan lukt het ook niet meer om goed te sturen. En de kofferklep moet goed dicht blijven, anders verliezen we de tassen.

 

Mocht u kind achterblijven met de fijne motoriek, of lukt het niet om met een goede rijpe pengreep te schrijven of heeft het pijn/kramp of vermoeidheid bij het schrijven neem dan contact op met één van onze kinderfysiotherapeuten voor een afspraak.

Marlies Bennis m.bennis@gc-devolgerlanden.nl

Elize de Snoo e.desnoo@gc-devolgerlanden.nl

Tel: 078-6256640

  Print artikel Naar boven