A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Logopedie bij baby’s en jonge kinderen

Logopedie en eet-en drinkproblematiek

 

Twee logopedisten van ons team zijn de afgelopen periode bijgeschoold in hun kennis omtrent eet- en drinkproblemen bij baby’s en zeer jonge kinderen. Logopedisten kunnen namelijk ook ingeschakeld worden bij baby’s en zeer jonge kinderen bij wie de primaire mondfuncties zich niet goed ontwikkelen.

 

Een pasgeboren kind beschikt over de vaardigheden die noodzakelijk zijn om de voeding die via de borst of de fles aangeboden wordt tot zich te nemen. Dit proces verloopt reflexmatig en blijft beperkt tot het opzuigen en doorslikken van vloeibare voeding. Met het ouder worden zal het kind andere eettechnieken ontwikkelen en voedingsmiddelen van verschillende consistentie tot zich nemen. Dit zal tot stand komen na een complex leerproces. Bij sommige kinderen kan het leren eten van vastere voedingsmiddelen met een wisselende smaak door verschillende redenen belemmerd worden.

In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met onze logopedisten. Zij kunnen u een advies op maat geven en mogelijk verder begeleiden bij het tot stand komen van normale eet- en drinkgewoonten van uw kind.

 

Ook als u twijfels heeft over de eet- en drinkgewoonten van uw kind, bent u van harte welkom met uw vragen en/ of opmerkingen. Wij helpen u graag! De logopedisten waarbij u terecht kunt voor dergelijke problematiek zijn Brigitte van der Meer en Meriam de Beun.

 

De logopedisten van Gezondheidscentrum De Volgerlanden

Mail: logopediegcv@gc-devolgerlanden.nl

Tel: 078-6256606

 

  Print artikel Naar boven