A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

De Gameboyrug

146104025_0

 

Artsen en deskundigen waarschuwen voor een nieuw fenomeen onder jongeren: de gameboyrug. Kinderen in de groei zitten zo vaak kromgebogen over smartphones en tablets, dat ze er ernstige rugklachten door krijgen.

 

Na de WhatsApp-vinger en de sms-nek waarschuwen doktoren nu voor de zogenoemde gameboyrug, zo meldt de Volkskrant

 

Uit MRI-scans in een recente Finse studie blijkt dat 40 procent van de kinderen tussen de 8 en 18 jaar al de rug heeft van een 50-jarige. De kinderen hebben daar nog niet altijd klachten van. Als de rug eenmaal is vergroeid, valt dat tijdens de groei nog te corrigeren met oefeningen of met braces. Zijn ze eenmaal volwassen, dan is dat een stuk lastiger.

 

Hernia

In vakblad Medisch Contact waarschuwden enkele deskundigen deze week al voor het nieuwe fenomeen. Eén van hen, orthopedisch chirurg Piet van Loon, geeft in de Volksrant aan dat de gemiddelde leeftijd waarop mensen een hernia-operatie ondergaan al jaren daalt. “Er worden al jongeren van 19, 20 jaar aan hernia’s geopereerd.”

 

Druk op de rug

Als een kind in de groei vaak voorovergebogen zit, ontstaat er veel druk op de rug. De tussenwervelschijven worden aan de voorkant dunner dan aan de achterkant, waardoor de rug krom groeit. Door de hoge druk ‘drogen’ de tussenwervelschijven bovendien uit, waardoor de rug steeds stijver wordt. “Bot reageert hetzelfde als hout in de natuur”, zegt Van Loon. “Als je dat een bepaalde richting opduwt, groeit het ook die kant op.”

 

Zitbochel

Er komt een generatie aan met zwakke ruggen, voorspellen de deskundigen. André Soeterbroek, mede-auteur en analist geeft aan dat de zitbochel terugkomt. “Meer dan honderd jaar geleden kregen kinderen een bochel door kinderarbeid. Nu krijgen ze hem door die apparaten. Voor het lichaam maakt het geen verschil of je kromgebogen in de sigarenfabriek zit of acht uur lang boven de iPad”, zegt hij tegen de ochtendkrant.

 

Voorkomen

Kromgroeien van de rug is volgens de deskundigen te voorkomen door anders met de apparaten om te gaan. Zo scheelt het al wanneer kinderen liggend op de buik met de spelcomputer spelen. Dan worden namelijk de rugspieren versterkt. Daarnaast zouden ouders en leraren lichamelijke opvoeding meer aandacht aan een juiste houding moeten besteden, want een goede houding is aan te leren. Ook moeten kinderen meer bewegen.

Bron

  Print artikel Naar boven