A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Bindweefselmassage

Wanneer u met uw klachten een fysiotherapeut bezoekt kan bindweefselmassage onderdeel zijn van het behandelplan. Het lijkt soms onlogisch, want de massage vind wel eens op een andere plek plaats dan dat u uw klachten ervaart. De logica hierin is de verbinding tussen verschillende gebieden van het lichaam door zenuwen.

 

In de wervelkolom loopt ons ruggenmerg en tussen iedere wervel ontspringt een zenuw aan beide kanten. Deze ruggenmergzenuw heeft een aantal verzorgingsgebieden, zoals bijvoorbeeld een deel van een arm, een deel van de huid, een orgaan, botten en de kapsels en banden van het een gewricht, bloedvaten en zenuwweefsel. Al deze structuren binnen een zenuwbaan kunnen invloed op elkaar uitoefenen en vormen samen een segment.

 lage_rug_anatomie05

Voorbeelden

Een paar bekende voorbeelden van zogenoemde ‘segmentale relaties’:

– Bij een hartaanval kan pijn in de linkerarm gevoeld worden. Dit komt doordat het hart en een deel van de arm een gemeenschappelijke zenuw hebben.
– Tijdens de menstruatie kan een zeurende pijn laag in de rug ontstaan. Dit komt doordat de zenuw van de baarmoeder en van de eierstokken laag in de rug en het heiligbeen ontspringt.
– Bij een longontsteking kan pijn worden gevoeld tussen de schouderbladen, dit komt niet alleen door het hoesten, maar ook weer door de gemeenschappelijke zenuw.

 

Als voorbeeld voor de verdere uitleg gebruik ik een tenniselleboog. Een vervelende beperkende pijn van de onderarm, die fijn motorische handelingen als schrijven, een kopje koffie drinken of een klein voorwerp oppakken knap lastig en pijnlijk kan maken.

 

Wanneer klachten voor een langere tijd achtereen bestaan, kan het gebeuren dat er ook op andere plekken binnen het segment veranderingen gaan optreden. In het geval van de tenniselleboog wordt het bindweefsel naast de wervelkolom bij de nek en bovenrug onderzocht.

 

Wanneer het bindweefsel inderdaad een rol speelt, merk je dit aan de stugheid van de huid. Het is moeilijk verschuifbaar, het pakken van huidplooien gaat moeizaam en het lijkt alsof het vastgeplakt zit aan de onderlaag.

 

Naast het behandelen van de pijnlijke plek bij de elleboog zelf kan het dus ook belangrijk zijn om het bindweefsel van hetzelfde segment los te maken. Dit kan zorgen voor ontspanning binnen de andere onderdelen van dit segment en speelt een grote rol in het herstellend vermogen.

 

 Vragen of meer Informatie? 

 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u ons per mail bereiken op het adres fysiotherapie@gc-devolgerlanden.nl of telefonisch op het nummer 078-6256640.

 

 

  Print artikel Naar boven