A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Eerste uitgifte gesprek in de apotheek wordt altijd gedaan!

In de media is momenteel e.e.a. te doen over de eerste uitgifte in de apotheek bij in gebruik nemen van nieuwe medicijnen. Bij de eerste uitgifte heeft de apotheek tal van taken: registratie, invoeren en controle van het recept en of het medicijn voor u geschikt is (allergie controle o.a.), controle of dit nieuwe medicijn in combinatie met eventuele andere medicijnen veilig is, eventueel overleg met uw huisarts, schriftelijke uitleg meegeven, vastleggen in uw digitale dossier en op het medicijn etiket.  Daarnaast vindt een gesprek plaats aan de balie waarin uitleg gegeven wordt over het medicijn, mogelijke bijwerkingen, dosering, bewaaradvies, therapietrouw, combinatie met andere medicatie, mogelijke invloed op uw reactievermogen en alle andere vragen die u heeft rondom het nieuwe medicijn.

In de apotheek de Volgerlanden vinden altijd eerste uitgifte gesprekken plaats! Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u, in geval u achteraf iets toch niet helemaal begrepen heeft of u heeft andere vragen, dat u met ons contact opneemt op telefoonnummer 078 – 625 6631!

Het lijkt vanuit de media net alsof het eerste uitgiftegesprek bovenop de overige kosten van de medicatie komt. Dat is echter niet zo. De medicatie inclusief de eerste uitgifte en het eerste uitgiftegesprek kost evenveel in 2014 als in 2013. Het verschil is dat de medicatie en de eerste uitgifte nu zichtbaar is op het declaratieoverzicht van uw zorgverzekeraar. Overigens heeft de overheid bepaalt dat de kosten apart in beeld dienen te worden gebracht.

  Print artikel Naar boven