A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Ouder dan 70 jaar? Extra vitamine D is aan te raden!

Vitamine D

Vitamine D is essentieel voor het lichaam. Een tekort aan vitamine D kan leiden tot botontkalking (osteoporose), een verminderde weerstand en zwakkere spieren.

Vitamine D komt van nature in een beperkt aantal voedingsmiddelen voor. Ook kan de mens onder invloed van zonlicht zelf vitamine D aanmaken. Echter, naarmate mensen ouder worden, is de huid minder goed in staat om vitamine D aan te maken.

De gezondheidsraad adviseert alle personen van 70 jaar en ouder om dagelijks een vitamine D supplement in te nemen.

 

Telefonisch contact

Als u ouder bent dan 70 jaar dan komt u in aanmerking voor vitamine D. De apotheker heeft in samenwerking met uw huisarts besproken wie er van onze patienten extra vitamine D nodig heeft. Als u in de groep patienten valt die extra vitamine D nodig heeft, dan wordt u een dezer weken gebeld door de centrumassistente. Zij vraagt of u inderdaad prijs stelt op extra vitamine D en als dat zo is, dan zorgt zij ervoor dat u het juiste supplement vitamine D op recept krijgt. Welk type supplement vitamine D u nodig heeft, hangt af van de hoeveelheid zuivelproducten wat u dagelijks tot u neemt.

Uw huisarts controleert of u het juiste vitamine D supplement voorgeschreven krijgt.

 

Vergoeding vitamine D

Voor de op recept verkrijgbare vitamine D supplementen, is geen bijbetaling in de apotheek nodig. Zoals bij alle voorgeschreven geneesmiddelen, gaan de vitamine D supplementen wel van uw eigen risico af.

Mocht u al de vrij verkrijgbare lagere dosering vitamine D tabletten innemen, dan kunt u deze omzetten naar een vitamine D supplement wat alleen op recept verkrijgbaar is.

  Print artikel Naar boven