A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Manuele Therapie

Manuele therapie is al jaren een specialisme binnen de Fysiotherapie en wordt ook al jaren in het gezondheidscentrum aangeboden. In eerste instantie alleen door Pieter Wils, maar sinds 2013 ook door Femke Latour.

Vroeger was manuele therapie een specialisme dat zich onderscheidde van de algemeen fysiotherapeut door het toepassen van mobilisatietechnieken om gewrichten los te maken waarbij vaak een knakkend geluid waarneembaar kan zijn. Deze technieken worden nog steeds toegepast wanneer er sprake is van stijve gewrichten. Deze stijfheid kan namelijk herstel van bijvoorbeeld rug- of knieklachten beïnvloeden.

 

Binnen de manuele therapie is er uitgebreid aandacht voor de oorzaak van een blokkade of stijfheid in een gewricht. Door te kijken naar de oorzaak van klachten kan het terugkomen van een klacht zoveel mogelijk worden voorkomen. Vaak is het van belang om oefeningen te doen zodat een regio soepel blijven of juist oefeningen voor stabiliteit zodat gewrichten beter worden aangestuurd. De manueel therapeuten binnen het gezondheidscentrum beheersen deze vaardigheden waardoor zij u zo zorgvuldig mogelijk proberen te helpen.

 

Het is echter ook mogelijk dat oorzaken van klachten buiten het kennis gebied ligt van de manueel therapeut. Het grote voordeel van ons centrum is dat we meerdere specialisaties aanbieden waardoor we binnen het centrum elkaar aanvullen, overleggen en gericht naar elkaar doorverwijzen.

 

Zo kan de fysiotherapeut op haptonomische basis bijvoorbeeld helpen wanneer er een verkeerde afstemming is van belasting op belastbaarheid. Een andere aanleiding voor een verwijzing naar een manueel therapeut kan zijn wanneer cliënten gespannen bewegen waardoor de klachten ontstaan.

 

Tevens is er binnen het centrum een fysiotherapeut met een osteopathische achtergrond die kennis heeft over invloed van andere structuren dan pees, spier en bot die wel degelijk invloed hebben op ons bewegen. U kunt hierbij bijvoorbeeld ook denken aan de invloed van inwendige organen (bijvoorbeeld de darmen) op het bewegingsapparaat. Tot slot is ook Dry Needeling een extra behandelmethode die wordt aangeboden.

 

Vooral bij chronische wervelkolom gerelateerde klachten kan het dus zijn dat u naast de manueel therapeut ook nog door andere therapeuten geholpen wordt om zo het beste resultaat te behalen.

  Print artikel Naar boven