A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Nieuwe gewrichtsband in menselijke knie ontdekt!

Belgische artsen hebben een nog onbekend anatomisch onderdeel van de menselijke knie ontdekt.

 

Het gaat om een gewrichtsband aan de buitenzijde van de knie waarvan het bestaan tot nu toe slechts door enkele artsen werd vermoed. De ontdekking van de band van bindweefsel verklaart waarom sommige patiënten die hun voorste kruisbanden scheuren na een goed uitgevoerde operatie nog steeds door hun knieën zakken. De mysterieuze gewrichtsband is dan beschadigd.

 

Dat melden onderzoekers Steven Claes en Johan Bellemans van de Katholieke Universiteit Leuven in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Anatomy.

Lichamen

Het onderzoek van de wetenschappers borduurt voort op het werk van de Franse arts Paul Ferdinand Segond, die in 1879 al vermoedde dat er een nog onbekende gewrichtsband zat aan de buitenkant van de menselijke knie.

De Belgische onderzoekers identificeerden het anatomische onderdeel door middel van een uitgebreide studie op 41 menselijke lichamen die ter beschikking waren gesteld aan de wetenschap. Bij 97 procent van alle lichamen werd de nog onbekende gewrichtsband aan de buitenzijde van de knieën aangetroffen.

 

Operatietechniek

De wetenschappers hebben de band van bindweefsel de naam ‘anterolateraal ligament’ gegeven. Ze werken op dit moment aan een nieuwe operatietechniek om beschadigingen aan de mysterieuze gewrichtsband te kunnen herstellen.

Het onderzoek bewijst dat de anatomie van het menselijk lichaam ondanks alle moderne medische technologieën nog altijd niet volledig bekend is, zo stelt de Katholieke Universiteit Leuven.

 

Bron: NU.nl/Dennis Rijnvis
  Print artikel Naar boven