A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Informatiebijeenkomst scoliose

Dinsdag 26 maart 2013 hebben we in het gezondheidscentrum vanuit de afdeling Fysiotherapie een informatiebijeenkomst voor ‘ervaringsdeskundigen’ ten aanzien van een scoliose georganiseerd.

 

Een scoliose is een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom (ruggengraat). Kort gezegd: een kromme rug. De wervelkolom kan naar één kant kromgroeien, waardoor er één bocht ontstaat, maar meestal zijn er twee bochten. Daarnaast draait bij scoliose de wervelkolom om haar as. De verdraaiing van de wervelkolom veroorzaakt op borsthoogte aan de rugzijde een bolling van de ribben. Die bolling wordt gibbus genoemd. Bron: website Scoliosevereniging.

 

In de praktijk betekent dit vaak dat er tegen veel praktische problemen aangelopen wordt. Soms is er sprake van pijn in de rug maar vaak ook bestaan er veel vragen over wat wel en wat niet mag met een scoliose. Hoe dat allemaal gaat met een brace, of hoe zo een operatie eigenlijk verloopt.

 

Dit leek ons een waardevolle aanleiding om letterlijk ‘kennis, kunde en ervaring’ te bundelen door kinderen met een scoliose en hun ouders uit te nodigen voor een informatiebijeenkomst. Het doel van de informatiebijeenkomst was dat er opgedane ervaringen en praktische tips onderling kunnen worden uitgewisseld en dat er vragen konden worden gesteld aan kinderen en hun ouders die bijvoorbeeld al verder in het proces van een brace of een operatie zijn.

 

Wij willen alle ouders en kinderen die er aan hebben bijgedragen heel erg bedanken voor hun openhartigheid, eerlijkheid en kennis.

  Print artikel Naar boven