A A

Online afspraken maken

De huisartsen maken het mogelijk om online afspraken te maken.

Er bestaat een mogelijkheid dat u niet altijd bij uw eigen huisarts terecht komt maar bij een waarnemend huisarts. I.v.m. vakanties, nascholingen of ziekte.

Online afspraak huisarts:

  • Een consult ( 1 klacht, 10 minuten)

Online afspraak assistente:

  • Hechtingen verwijderen
  • Wrattenspreekuur
  • Bloeddruk meten
  • Oren uitspuiten (graag 3 dagen van te voren druppelen met sla-olie)
  • Injectie( vit b12 of prikpil)

Online afspraak Praktijkondersteuner:

  • Oorpijn klachten
  • Keelpijn klachten
  • Huidproblemen
  • Verkoudheid

Mocht u vragen hebben kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente.

U krijgt van de gemaakte afspraak niet automatisch een bevestiging of herinnering, noteer de afspraak graag direct in uw agenda.

Indien u niet op de afspraak verschijnt krijgt u een factuur voor het bedrag van € 10,-

Voor een spoed afspraak dient u telefonisch contact op te nemen met het centrum.

Hoesten heerst, wat te doen?

Zo nu en dan eens hoesten is volkomen normaal. Ook vaak hoesten is meestal onschuldig en gaat bijna altijd binnen twee tot drie weken vanzelf over. Het is een natuurlijke manier van het lichaam om de luchtwegen schoon te maken.

 

Wat kunt u doen aan hoesten?

– Zorg voor schone lucht in uw woon- en werkomgeving en vermijd slecht geventileerde of rokerige ruimtes.

– Vastzittend slijm kan een vervelend gevoel geven. Stomen boven een kom met heet water kan ervoor zorgen dat het loskomt. Doe in het water geen menthol, eucalyptus of kamille; dat kan de slijmvliezen irriteren. Iets warms drinken helpt soms ook om het slijm los te maken.

– Bij een pijnlijke keel helpt het om iets kouds te drinken.

– Is de keel alleen schraal, dan kan het juist prettig zijn om iets warms te drinken. Een eetlepel honing in de mond laten smelten of op een dropje zuigen kan ook helpen. Dit soort huismiddeltjes werken vaak net zo goed als de middelen die u bij de drogist of apotheek kunt kopen.

– Hoesten gaat vaak samen met verkoudheid. In dat geval is het goed om uw neus open te houden door te druppelen met zout water. Eén theelepel zout in een limonadeglas lauw water is de goede verhouding. Druppel zo vaak als nodig is om uw neus open te houden.

– Bij kriebelhoest kan een lepel honing of een dropje helpen. Drink thee met honing of met suiker. Maar geef nooit honing aan kinderen onder de één jaar. Bij sommige mensen helpen drankjes die hoestprikkels tegengaan; deze zijn zonder recept verkrijgbaar bij apotheek of drogist. Zit er veel slijm in uw luchtwegen? Dan kunt u het hoesten beter niet onderdrukken met hoestdrankjes. Dat houdt namelijk de natuurlijke schoonmaak van de luchtwegen tegen.

bron: www.thuisarts.nl
  Print artikel Naar boven